Boligrett bilde

Boligrett

Slik kan vi hjelpe deg kjøpe og selge bolig i Spania

Våre erfarne advokater kan gi deg juridisk eksperthjelp gjennom hele prosessen slik at du kan stole på at boligen blir din på riktig måte. Vi kan bistå med kjøps- og salgshjelp i hele Marbella-området, langs sørkysten i Spania, på Ibiza og på Mallorca.

La ekspertene navigere prosessen for deg

Å kjøpe bolig i Spania kan være en utfordring. Det er nemlig mye som skiller den spanske kjøpsprosessen fra den norske. Håndterer denne prosessen alene står du i fare for å misforstå rettssystemet, at du ikke får den kvaliteten du forventer eller at kontrakten ikke er juridisk bindende.

Våre advokater har lang og bred erfaring innen eiendomsrett i både Spania og Norge, og gir deg den tryggheten du trenger. Vi kan bistå deg på norsk, engelsk og spansk. 


Christine Sollie Jensen, adm. direktør & partner i Vogt Advokatfirma

De vanligste utfordringene ved boligkjøp i Spania;

  • I Spania er det ikke de samme kravene til eiendomsmegleres autorisasjon, økonomiske ansvar eller forsikringer. Det er heller ingen formelle visninger.

  • Den omfattende kvalitetssikrings-prosessen som gir oversikt over eiendommens juridiske og økonomiske status, inkludert nødvendige bakgrunnssjekker og attester, er annerledes.

  • Fremgangsmåten varierer avhengig av om du skal kjøpe en nybygd leilighet eller hus, en bolig under oppføring eller en annenhåndseiendom.

  • Alle kontrakter er skrevet på spansk og følger spansk lovgivning.

Hjelp i Spania med norsk effektivitet

Vi stiller opp fysisk og tar oss av alt fra våre kontorer i Spania, og med din fullmakt kan vi signere kontrakten og andre dokumenter på dine vegne. Dermed sparer du både tid og reisekostnader ved at du slipper å reise til Spania og gjøre det selv. Samtidig vil vi gi deg den tette oppfølgingen og raske responstiden som du ville forventet i Norge, og tillegg til at vi snakker norsk.

Ved at vi sørger for at de juridiske og økonomiske prosessene går knirkefritt, kan du føle deg trygg og bruke tiden din på å planlegge din nye bolig!

Hvis boligen du skal kjøpe holder på å bli bygget er det lurt å ha oversikt over hvilke forpliktelser utbyggeren har til deg som kjøper. Dette gjelder helt fra innholdet i kontrakten til etter at boligen er ferdigstilt.

Det er mye å forholde seg til når man skal inngå en kjøpskontrakt , og vi vet at kjøpere ofte ikke er klar over hvilke rettigheter de har eller hva de må se etter før de signerer et boligskjøte. Snakk med oss om hva du må tenke på for å unngå typiske økonomiske og juridiske fallgruver.

 

Relaterte nyheter

forskuddsbetaling innen eiendomsutvikling

Dette er nyttig å vite om forskuddsbetaling innen eiendomsutvikling

Vurderer du å kjøpe deg inn i et byggeprosjekt i Spania, eller er du allerede i en prosess? Da vil du bli godt kjent med konseptet forskuddsbetalinger, en av de mest grunnleggende transaksjonene mellom kjøper og utbygger.

Vogt Law property investment

Slik leier du ut boligen din i Spania

Mange som kjøper bolig i Spania ønsker å leie den ut i kortere eller lengre perioder. Da er det viktig at du setter deg inn i dine plikter som utleier.

Vogt Law meeting

Kjenner du til skattereglene for å eie bolig i Spania?

Har du fast eiendom i Spania, men bor i Norge, regnes du som ikke-resident i Spania. Her finner du en kort oversikt over skatter og avgifter du som ikke-resident må betale.


Se flere nyheter