Vogt law about us

Om oss

Vogt Advokatfirma er din juridiske ekspert i Spania

Med over 20 års erfaring og kompetanse innen både det norske og spanske rettssystemet er rådgiverne våre juridiske og språklige brobyggere, og vi tilbyr hjelp på både norsk, engelsk og spansk.

Marbella var allerede et populært feriested blant skandinaver da advokaten og forretningsmannen Einar Askvig grunnla Vogt Advokatfirma i 1999. Han så en etterspørsel etter et norsk advokatfirma innen eiendomskjøp i Spania, og bestemte seg for å fylle hullet i markedet med sin over 20 års internasjonale erfaring innen juss og forretningsliv.

Firmaets suksess vokste raskt i takt med etterspørselen og etter to travle år ble både rådgiverbasen og administrasjonen utvidet. Vi fikk større kontor og flyttet til utkanten av Marbella i 2001, og de første spanske og norske advokatene ble ansatt i firmaet.

Opp gjennom årene har vi utvidet kompetanseområdene og tjenestetilbudet vårt i takt med bevegelsene i eiendomsmarkedet og veksten til klientene våre. Fra å kun fokusere på eiendomskjøp bistår vi i dag kundene våre innen eiendomsrett, arverett, skatterett, boligrett, selskapsrett og sjørett. I tillegg samarbeider vi med to skandinaviske banker og er en god partner for nye selskaper og eiendomsinvestorer.

Klientene våre kommer fra mange ulike land, men 99 prosent av dem er nordmenn som ønsker å starte et eiendomseventyr langs solkysten. Vår visjon om å være en profesjonell, proaktiv og tilstedeværende partner for klientene har også bare blitt sterkere.

Ny eierduo i 2019 

I 2016 ble Christine Sollie Jensen og José Luis Rojas Vazquez partnere i Vogt Advokatfirma, og har siden 2019 vært firmaets eiere. De deler de samme verdiene og visjonene for firmaets fremtid.

Eierduoen Christine Sollie Jensen og José Luis Rojas Vazquez tok over i 2019.

Christine har en unik erfaring fra Vogt

Norske Christine Sollie Jensen flyttet til Spania da en jobbmulighet innen det spanske eiendomsmarkedet åpnet opp i 2003. Hun flyttet til Marbella, og karrieren hennes der begynte med saksbehandling i et annet internasjonalt advokatfirma og utarbeidet seg deretter en bredere erfaring innen eiendomsrett som ansatt hos Notarius Publicus.

I 2005 begynte hun i Vogt Advokatfirma, og har hatt stor innflytelse på hvordan selskapet har utviklet seg de siste 15 årene. I dag er Christine administrerende direktør og partner, og har også ansvar for noen av firmaets største klienter.

Jeg stortrives med å balansere mellom det kommersielle og sosiale aspektet og den seriøse juridiske delen av jobben.

Christine Sollie Jensen, adm. direktør & partner i Vogt Advokatfirma

José Luis ekspert på spansk rett

Den spanske delen av eierduoen er advokat José Luis Rojas Vazquez, som ble en del av Vogt-familien i 2014. Christine og José Luis arbeidet sammen hos Notarius Publicus, og har bred erfaring innen eiendomsrett. Han ble rekruttert inn som senior advokat med ekspertise innen spansk rett.

José Luis studerte juss- og bedriftsøkonomi i Madrid og hadde erfaring fra den offentlige Notarius Publicus-sektoren i Madrid og Costa Del Sol før han gikk over til et annet advokatbyrå i Marbella.

Solide samarbeidspartnere

En stor del av vår forretning er innen eiendomskjøp og -salg eller eiendomsinvesteringer. Av den grunn samarbeider vi tett med solide banker i Norden slik at vi kan garantere for en trygg håndtering av finansieringen og overføring av penger mellom landene.

Vi samarbeider blant annet tett med DNB. Les mer her.

Vi er medlem av Cámara de Comercio Hispano – Noruega

Det Spansk Norske Handelskammeret er en privat og en uavhengig organisasjon, uten profittmotiv. Det grunnleggende formålet er å ivareta de kommersielle, økonomiske og kulturelle forholdene mellom Norge og Spania, slik som å tilby støtte til sine medlemmer.

Vogt Law is a member of Camara de comercio hispano - Noruega